A jógához nem kell hajlékonynak lenni?

Ahogy futni sem akkor kezdtél, amikor már gyorsan tudtál futni, és iskolába sem akkor mentél először, amikor már ismerted a szögfüggvényeket, úgy jógán sem kell eleve hajlékonynak lenned. Ezt is ugyanúgy lehet fejleszteni, mint a gyorsaságot vagy az erőt (vagy a szögfüggvényeket). Mindenki onnan indul, ahonnan indul, majd magához képest törekszik a legjobb eredményre, feszülés/görcsölés/egymáshoz hasonlítgatás nélkül. Néha pedig nagyon is meglepő eredményekre jutunk el végül. 


A jóga nem lesz túl lassú nekem?

Nos, nem fogunk száguldozni, ez tény. De meditálni sem. A pózok és a gyakorlatok helyes kivitelezése a lényeg, nem pedig a sebessége vagy a szépsége, sem az, hogy hosszú percekig álljunk a kislábujjunkon. Lesznek pillanatok, amikor tovább maradunk egy gyakorlatban (például amikor nagyobb izmokkal dolgozunk), máskor pedig gyorsabban fogunk mozogni.


Mégis milyen ruhát vegyek fel?

Mondjuk amiben sportolni szoktál (kivéve, ha úszó vagy persze...). Kényelmes legyen, de annyira bő vagy feszülős, hogy tudj benne akár nagy terpeszben is állni. Lányoknak feszülős capri vagy hosszú nadrág, fiúknak futónadrág tökéletesen megteszi. Cipőre nincs szükség, zokniban jöhetsz, aztán leveszed ha már nem fázik a lábad.
A jóga szabadság: nincs mez, nincs elvárás, és a fogyasztói társadalomnak sem kell hinned ahhoz, hogy a jóga működjön.

Ha pedig maradt megválaszolatlan kérdésed, a Contact oldalon megtalálsz. Csak bátran, nincs rossz kérdés.